keelpijn slikken

De keelpijn slikken kan beginnen bij het slikken, het is vervelend. Iedere hap die je neemt of iedere slok drinken die je door wilt slikken doet pijn. Dit kan er voor zorgen dat je geen zin meer hebt om te eten en te drinken, dit is een logische reactie, als het pijn doet wil je het voorkomen en dat doe je door zo min mogelijk te slikken. Toch dien je voldoende te drinken, dat je een dag niet kunt eten is niet zo erg, maar drinken is van groot belang. Keelpijn slikken kan daarom soms lastig zijn.

Voldoende drinken bij keelpijn

Je moet namelijk voldoende drinken, altijd maar zeer zeker als je ziek bent en koorts hebt. Dit zorgt er voor dat je niet uit kunt drogen. Zeker bij kinderen is het van groot belang dat zij voldoende drinken, zij kunnen snel uitdrogen. Bij kinderen kan dat betekenen dat wanneer zij uitdrogen ze naar het ziekenhuis moeten en aan het infuus worden gelegd en vocht toegediend krijgen. Als ouder is het daarom belangrijk dat je goed in de gaten houdt hoeveel de kinderen drinken en ook al hebben zij keelpijn bij het slikken, ze moeten drinken. Probeer kleine slokjes of drinken met een rietje maar zij moeten voldoende vocht binnen krijgen.

Keelpijn slikken wat doe je er aan?

Als je last hebt van keelpijn bij het slikken dan is dat erg vervelend. Dit zal er vaak voor zorgen dat je minder gaat drinken en ook eten doet pijn. Je laat het eten dan staan en je krijgt niet alle vitaminen en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft. Dit is een verkeerde keuze, je moet namelijk juist eten en drinken wanneer je last hebt van keelpijn. Zeker drinken is van groot belang, ook al doet het slikken pijn, neem kleine slokjes. Als het eten lastig gaat, eet dan zachte dingen die niet kunnen irriteren aan de keel, bijvoorbeeld vanille vla of een bakje appelmoes. Het zorgt er voor dat je in ieder geval wat voedsel binnen krijgt en niet flauw rondloopt van de honger. Het verzachten van de keel is ook belangrijk, soms kan een hoestdrankje helpen als je ook veel moet hoesten, de keel raakt hierdoor erg geïrriteerd. Je kunt ook water drinken en tussendoor keelpastilles nemen zodat de keel wat verzacht wordt. Ook dan moet je wel wat meer slikken, maar dan wordt de keel direct verzacht dus dat werkt goed tegen keelpijn slikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *